Morsdagsblomman

Glädjs varje gång jag går in i köket åt min fina blombukett jag fick av Simon o Cornelia i söndags, tänk att så "lite" som en blomma kan göra en så glad :)

Full fart

Bara dom senaste dagarna har här gått undan på Cornelia, från att ha bara rullat samt rotera sig på ett o samma ställe till att nu putta sig bakåt och ta sig till olika punkter och saker hon vill till. Shit jag hinner inte med! Det har gått så otroligt fort från att ligga still till o kunna röra sig massor fram o tillbaka. 
Igår fick hon upp intresse för blomman jag har ståendes på golvet och började ivrigt gräva i jorden för att ta ett ordentligt nyp å sen släppa ut det på golvet. Tack och lov inte i munnen! Hade kunnat hamna där om jag inte varit snabb och se det. Nu hade hon väl inte dött utav lite jord men det känns inte så himla fräsht.

Ikväll har hon varit dit igen och grävt i jorden! (hade skjutit undan den en bra bit från gymmet) fast nog tog hon sig dit ändå. Men nu lät vi henne för att få med det på film ;) Måste ställa upp den på en bänk nu så hon inte kommer åt den igen.
 
 
Man kan inte annat än le åt hennes upptåg nuförtiden. Hon är för go <3

Mjölkallergi

Igår var vi på Barnmottagningen för att kolla upp Cornelias utslag och tillväxt m.m.
Tog upp allt som varit samt att jag uteslutit mjölkprotein sen mitten av April samt testat äta mjölkprodukter igen under 3 dagars tid mitten av Maj och under dom dagarna kom eksemen som försvunnit tillbaka samt så fick hon en extrem klåda på bröstet och ansiktet så det var rätt uppenbart att det var allergi.
Gjorde pricktest och det visade tydligt på komjölksprotein så det känns jäkligt skönt att få dethär svart på vitt nu så man inte behöver fundera längre på vad det kan vara.
Har sen en tid tillbaka redan ställt in mig på det och vanorna att vara utan mjölk börjar gå riktigt bra även om man blir rätt begränsad.
Eftersom jag lagar all mat åt henne så är det som inga problem, inga missar på barnmatsburkar m.m.
Får hoppas att detta växer bort vilket det oftast gör mellan 3-4 år!
 
Anledningen att jag utesluter mjölk är för att jag fortfarande ammar Cornelia men det blir bara mindre o mindre för varje dag, förra veckan slutade hon amma helt under dagarna (mellanmål) och nu i veckan har det gått till att de bara är på morgonen.
Är på nått sett som att hon blivit för "stor" för att amma utan hon vill mer ha mål i sin stol vid köksbordet.
Men det känns skönt att hon väljer det själv så man slipper trilskas med det sen när hon blivit större.
 
Blev även att mäta o väga när vi var där så nuvarande längd är 70 cm och vikten på 8160 gram så framåt går det.

Ikväll har hon lärt sig att man kan sätta upp foten på bordet till stolen när man äter, himla roligt att spexa med den. ;) Känns som att det är nått nytt hela tiden, antingen sitter hon och drömmer sig iväg när hon äter eller så ska hon hålla på pilla med nått. Undra vad som kommer härnäst :)
 
Våran lilla buse! Hennes andra tand tittade upp i söndags så nog är hon bra söt va. :)

creamcake

Mat är kärlek

RSS 2.0