11 månader

För ca 2 veckor sen blev Cornelia 11 mån, tiden går som vanligt i rasande fart och det händer nya saker varje vecka känns det som.
 
* Den 3 sep lärde hon sig att ställa sig upp, med hjälp av lådan i Tvbänken. Dagen efter kunde hon ställa sig upp mot bordet, kökssoffan m.m.
* Går längs möbler jättebra
* 2 dagar efter hon blivit 11 mån lärde hon sig att gå med gåvagnen.
* Hon svarar ibland ja och nä när man frågar henne nått som svaret är ja eller nej. Förstår otroligt mycket och om jag ska nånstans så börjar hon vinka åt mig innan jag ens sagt hejdå så hon har verkligen koll på läget. Klappar även sig på magen när man säger att maten hamnar i hennes mage. 
* Kan nu äta Omosad mat, äter bröd och allt möjligt i bitar jättebra.
* Har fått 2 till tänder där uppe bredvid framtänderna.
* Hade en period då man var tvungen att visa antingen Babblarna eller Mumin på telefonen när hon skulle äta, gjorde man inte de var de precis omöjligt att få i henne mat. Som tur är var det bara en fas ett par veckor för jag gillade inte alls metoden men man blir desperat när de gäller att få i dom mat. Förövrigt kan hon se ett helt mumin avsnitt utan problem, sitter helt stilla och bara tittar. :D
* Finns nog inget hon inte äter, allt jag prövat har hon ätit med god aptit och gillar hon nått blir hon helt galen i det direkt.
* Hennes "utbrott" när man klätt henne har nu gått över och hon hjälper till jättebra när man klär henne, hon försöker ofta klä sig själv om hon kommer åt sina kläder.
* Kan ännu ha stl 68 i bodys men använder även 74 som sitter bra. Har stl 80 i byxor.
* Hon har blivit otroligt kramgo och ska ofta kramas och goas, är även så mot andra barn. Jättegulligt är det!
* När hon vill bli jagad har hon börjat lura en genom att komma mot en och antingen sträcka fram en grej eller sin hand som att hon ska ge nått, och när man sträcker fram handen springer hon busigt iväg och fnissar.
* Hon leker superbra själv och älskar att fara omkring i huset själv och utforska allt och har börjat vara ganska mkt i sitt eget rum.
* Sover ännu 2 lurer på dagen, en på fm ca 1,5-2 timmar och samma på em. Somnar in för natten runt 7 och sover då hela natten fram till 6.30.
* Blir bara envisare för varje dag som går, hon skriker bokstavligen rakt ut när de inte går som hon vill. Ett gällt skrikande ljud, men söt är hon när hon gör det. ;) Annars när hon inte är arg så är hon riktigt busig och glad. En solstråle rakt igenom!


Längd och vikten har vi inte gjort denna månad utan den blir när hon fyller 1 år, samma dag faktiskt. Blir kul att se hur mkt hon växt på 2 månader!


 Vårt lilla busfrö. Hon var så otroligt stolt när hon lärde sig att gå med vagnen, hon gick omkring med den hela dan och fnissade så glatt. Kan säga att både jag och simon överöstes lite av stolthet vi med. ;)

Tänk att nu är det bara ca 2 veckor kvar till hennes första födelsedag. Känns så overkligt!

creamcake

Mat är kärlek

RSS 2.0