Cornelia 1,5

Hejbara vad tiden går! 6 månader sen sist jag skrev om Cornelias utveckling.
Har inte ens skrivit i min lilla bok som jag skrev så flitigt i förut om henne. Känns jätte trist att man inte tar sig tid lr ork då det är så otroligt kul att ha sen och läsa om! Men nu tänkte jag iallafall skriva om hur hon är som 1,5 åring då det ändå hänt ganska mkt av den mentala biten i utvecklingen.
 
 
* Hon säger nu enstaka ord som Hej, Hejdå, Hallå, Tutte, Kaka, Äsch, Nääh, Ja, Gurka och säkert nått fler som jag nu glömt.
* Hon kallar mig sen långt tillbaka Emme och när hon just lärt sig det kunde hon ropa högt Eeeeemmmmeee, om och om igen vilket är ganska kul att höra. Vill såklart bli kallad mamma men hon säger även det ibland.
* Visar en otrolig intelligens när hon gör vissa saker, man ser att det är genomtänkt och att hon inte ger upp om det inte går som det ska. Hon testar olika lösningar tills det blir rätt.
* Är väldigt lillgammal och gör allt precis som vi, tex när hon ätit en banan så går hon och kastar skalet och i rätt sortering t.o.m.
* Har stenkoll på saker och vars dom ska vara m.m. , här om dagen så skulle vi åka till Happis och så hade jag glömt att ta mitt näspray som jag alltid har med, det hade hon koll på att jag glömt så hon gick i sovrummet och hämtade det och la det i skötväskan medans jag gjorde mig iordning.
* Älskar att titta på astrid lindgren filmer och sitter som ett ljus länge i soffan, Emil är favoriten hittils.
* Hon leker mycket med dockan Sara och sköter henne som sitt barn vissa dagar, leker även mkt med Lego och gillar att bygga höga torn som hon sen kommer och visar helt stolt. Har även en te servis som hon leker med inlevelse vid sitt lilla bord där hon har kakor och sånt.
* Hon är väldigt kärleksfull och gillar att mysa i famnen och kommer ofta och bara ger goar och ibland pussar på munnen. Är generellt väldigt lugn och man märker att hon är trygg i sig själv.
* Har en kort stubin och när nått går emot henne brinner hon av direkt, hon har börjat bli helt galen när hon blir arg och kastar saker omkring sig, skriker och lägger sig på golvet och rullar omkring och stampar i golvet. Händer dock inte så jätteofta men när det väl gör är det ordentligt.
* Började göra slängpussar för nån månad sen så det var länge fokus på det, nu är det bara ibland
* Är väldigt matglad och äter ibland lika stora portioner som oss till middag och älskar Mariekex.
* Sover 1 lur om dagen, när jag är hemma brukar det bli mellan 2,5 h till 3,5h samma på helgerna. Hon somnar då innan lunch och äter lunch efter sovstunden.
* Älskar att vara ute och leka och vattenpölar är ett säkert kort, men alla ungar gillar väl vatten!? ;)
*Har stl 5 i blöjor, 80-86 på kläder men 80 börjar vara ganska precis, 20-21 i skostorlek och samma strumpor. Fötterna är 12,5 cm.
 * Är nu 85 cm lång och väger 11,300g så hon har alltså växt 7 cm och nästan gått upp 2 kg sen 1års kollen. Blev ett högt hopp i kurvan! :)
 
 
I skrivande stund är dethär vad jag kommer på, är säkert mycket jag missat.
 

Lite blandade bilder från februari fram till idag. :)
Gunilla
2015-04-22 @ 19:14:03

Sötaste tjejen <3 Jättefina bilder som vanligt! Kul att få uppdatering om hennes utveckling. Kramar till er alla <3
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

creamcake

Mat är kärlek

RSS 2.0