12 Månader

Det är inte klokt hur fort tiden går! Redan en månad sen Cornelia fyllde 1år. Mycket har hänt sen 11 månader så tar tag i det och skriver upp allt jag kommer ihåg. Man glömmer tyvärr väldigt fort allt som händer men som tur är har man ju bilder som man påminns av. :)
 
* Dagen innan sin 1 års dag lärde hon sig gå helt utan stöd efter att ha gått 2-3 steg till o från ca 1 veckas tid
* Hon kan nu klättra upp i soffan och tar sig även ner själv, från sängen våran tar hon sig också ned själv men kan dock inte ta sig upp än.
* Hon är otroligt duktig på att visa vad hon vill och man förstår henne oftast väldigt bra. Vill hon tex ha en smörgås sträcker hon sig upp mot brödet, och ska hon ha något på mackan visar hon att hon vill in i kylskåpet och tar det hon vill ha där. Favorit pålägget är sen långt tillbaka Leverpastej.
* Börjat äta själv till o från, otroligt bestämt är hon när hon ska själv och man får inte hjälpa henne då skriker hon rakt ut så det är bara låta henne själv.
* Har ju sen en tid tillbaka hjälpt till när man klär sig men nu sträcker hon tom upp armarna ovanför huvudet när man ska ta av henne body/tröja och lyfter på benen när man tar på byxor. Har även slutat slita av sig strumporna direkt utan dom får sitta kvar nu.
* Leker jättebra i sitt rum som jag nu inrett ordentligt. Hon har fått sig bord och stolar som hon gillar att sitta vid och leka, är väldigt självgående och leker jättebra själv och har en livlig fantasi. Hittar även på endel bus, men det är bara gulligt! :D
* Älskar att lyssna på musik och man märker direkt vilka låtar hon gillar för hon börjar dansa och klappa händerna direkt man sätter igång det.
* Hon har blivit otroligt medveten om saker och förstår jätte mycket om man frågar eller säger nått åt henne.
* När det kommer nån och hälsar på går hon oftast till trappen och kikar och väntar, tjoar till när man pratar åt henne. Älskar att ha folk omkring sig och har till o från blivit ledsen när besöket far hem.
* Sover ännu 2 lurer på dagen, minst 1,5 timme på Fm och minst 1,5 på Em. Kan ibland dra ihop 2 timmar vardera. Somnar för natten vid 7, ibland tidigare & ibland senare men oftast 7. Sover sen hela natten fram till 7-8 på morgonen. Ibland vaknar hon på natten och vill komma över till vår säng vilket hon får, märks att det är trygghet hon vill ha vilket jag tycker är självklart.
* Har storlek 74 i det mesta, byxor i 80. Storlek 16-18 på strumpor och ca 20 i skostorlek.
* Älskar verkligen att klä sig och far ofta i min garderob och tar kläder därifrån som hon tar på sig och kommer sen o visar stolt. Ta av mössa, vantar o skor har som gått över helt nu. Var lite rädd nu när kylan kommit hur det skulle gå ;)
* Är sjukt snabblärd och härmar efter det vi gör nästan direkt.

Var på 1 års kontrollen den 22 Okt, egentligen hade hon den på sin födelsedag men eftersom vaccin skulle ges ville jag inte riskera att hela dagen skulle bli förstörd ifall hon skulle åka på feber så jag flyttade fram det.
Vaccinet var enligt mig de "värsta" av alla 3 vi tagit, hon var så medveten om vad det var nu och försökte tom slita bort sprutorna och grät nått så förskräckligt. Allt gick dessutom så långsamt så det gjorde inte saken bättre.. Som tur var fick hon ingen feber alls och verkade inte ha ont i benen utan knogade på som vanligt här hemma hela dagen.
Vägde och mätte även och nu är hon 78 cm lång och väger 9680 g så nog växer hon som hon ska. :)


Hur söt!? Här har hon varit och klätt sig själv. Fin halsduk hon fixat sig på bilderna högre upp va? ;)
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

creamcake

Mat är kärlek

RSS 2.0